Olden 1772, Eminönü’nün en özel binalarından 250 yıllık Muhsinzade Hanı’nda hizmet vermeye başladığı günden bu yana gastronomi dünyasına yeni bir soluk getirmeyi başardı.
İstanbul’un tarihi yarımadasında Sirkeci’de hizmet veren Olden 1772, açıldığı günden bu yana konuşulmaya devam ediyor. Şık dekorasyonu, tarihin ayak izlerini taşıyan dokusu ile konuklarını etkisi altına almayı başaran Olden 1772, ferah avlusu, sıcak atmosferi, menüsü ve müzikleriyle unutulmaz anlara imza atıyor.
Konuklarına adeta zamanda yolculuk yaptıran Olden 1772, eşsiz yemeklerle belleklere unutulmaz anlar ekliyor. İstanbul’un kozmopolit yapısını gözler önüne seren mekan, geçmişi ve bugünü buluşturan tasarımıyla etkileyici bir atmosfere imza atıyor.
Olden 1772, Gürol Yiğar ve Alper Karavar’ın Muhsinoğlu Han’ın restorasyon sürecinde avluyu görmeleri ve oldukça etkilenmeleriyle ortaya çıkıyor. İstanbul’un derinliklerine inebileceğiniz mekan, tarihi dokuya uygun lezzetleri konuklarıyla buluşturuyor.
“Eski Bir Hikayenin Yeni Dünyası”
‘Eski bir hikayenin yeni dünyası’ mottosuyla yola çıkan Olden 1772, Anadolu ve İstanbul mutfağının özel tatlarını modern yorumlarıyla konuklarıyla buluşturuyor. Mutfağında kullandığı yerel ürünlerle üst düzey bir lezzet sunan Olden 1772, sürdürülebilir gastronomi konusunda duyarlı seçimleri tercih ediyor.
Olden’in mutfağının başında şef Aykut Can Akın ve ekibi bulunuyor. Anadolu’nun geleneksel lezzetlerini dünya mutfağı ile harmanlayan şef, eşsiz bir gastronomi deneyimi yaşatıyor.
Olden 1772, mekanın tarihi dokusuna uygun olarak Anadolu ve İstanbul mutfağını modern olarak yorumluyor. Menüde mevsim geçişleri, tazelik, süreklilik öncelikli dikkat edilen unsurlar arasında yer alıyor. Şef Aykut Akın, mutfağında coğrafi işaretli ürünler kullanmaya özen gösteriyor. Ürünler mevsimlere göre seçilirken, menü ise yılda 3 kez güncelleniyor.
Eşsiz Bir Olden 1772 Kahvaltısı ile Güne Başlayın
Güne mükellef bir kahvaltı ile başlamak isteyenler için Olden Kahvaltı, pek çok lezzeti bir arada sunuyor. Süt reçeli, domates, peynir, zeytinin yanı sıra eggslut mantar, eggslut avokado, eggslut bacon ve eggslut füme somon gibi lezzetler kahvaltıda tercih edilebilecek seçenekler arasında yer alıyor.
Mevsime Uygun Özgün Tatlar
Soğuk başlangıçlar, atıştırmalıklar ve mezeler ve salataların yer aldığı öğle ve akşam yemeklerine kırmızı ve beyaz et, deniz mahsulleri eşlik ediyor. Başlangıç olarak, Olden Carpaccio, Keçi Payniri & Pancar, Turşulu Kayıntı, Karides Tartar ve Levrek Ceviche menüde yer alırken, Anadolu mutfağının geleneksel lezzetleri humus, erişte, mantı ve sarma gastronomiye zengin bir dokunuş katıyor.
Odun Ateşinden Kuzu İncik & Keşkek, Odun Ateşinden Dana Yanak, Dana Pirzola, Izgara Levrek ve Izgara Somon ana yemekte favori lezzetler arasında bulunuyor. Ekmek Kadayıfı, Orman Meyveleri Sabayon, Çıtır Baklava muhteşem bir seçenek sunuyor. Özel tariflerle hazırlanan Çeşni, Elez, 1772, Banı Çiçek, Almila Olden’in imza kokteylleri arasında yer alıyor.