Alma Restoran, yerel pazarlardan tedarik ettiği taze ve kaliteli ürünlerle, üreticileri desteklemeye büyük önem veriyor. Köylülerin kendi tarlalarından ve bahçelerinden topladığı ürünleri kullanarak hem onların emeğine saygı gösteriyor hem de en taze malzemelerle muhteşem lezzetler sunuyor. Ayrıca, balıkçılardan temin edilen en taze deniz ürünlerini işleyerek, Akdeniz’in eşsiz lezzetlerini sofranıza taşıyor. Balıkçılardan ürünler alarak onlara destek olmanın yanı sıra, en taze deniz ürünlerini sunmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Topraktan tabağa, denizden tabağa uzanan bu serüvenin en büyük destekçisi Akdeniz’in sunduğu eşsiz doğal kaynaklardır.
Alma Restoran, sadece lezzetleriyle değil, aynı zamanda sürdürülebilir bir yaklaşımı da benimsemektedir. Biyoçeşitliliği korumak ve israfı önlemek için sürekli çaba harcayan restoran, menülerini bu değerlere göre planlıyor ve ürünleri en verimli şekilde değerlendiriyor. Örneğin, ahtapotun bacaklarını değerlendirerek, deniz mahsullü makarnayı menüye ekliyorlar. Ayrıca, yanıcı patateslerden kalan fazlalıkları püre yaparak israfın önüne geçiyorlar.
Lezzetlerinin Arasında
Tadım menüsü, “Amuse bouche” ile başlar ve üç farklı tada odaklanarak devam eder. İlk soğuk tabakta, bölgenin en taze domatesleriyle hazırlanmış, çoban salatanın suyu, inek burratası, kumkuat ve kırmızı soğan turşusu ile lezzetlendirilmiş bir domates dolması sizi karşılar. Ardından, levrek ceviche, kereviz mille feuille, mercimek sinağırit gibi lezzetler sırasıyla gelirken, tatlı olarak sunulan baklava ekleriyle bu lezzet yolculuğu tamamlanır.