Fransız ‘La List’ yarışmasında üst üste defalarca birinci seçilen ve ‘Dünyanın en iyi restoranı’ ödülünün sahibi olan Fransız Guy Sayov, renkli ve sıra dışı yemeklerinin görüntüsüyle, konuğu Sözen Group CEO’su Gökmen’e kendi imzasıyla sunduğu bir menü hazırladı.
Tartışmasız dünyanın en iyi lezzetlerini sunan Guy Sayov, kariyerinin en başından bu yana birçok ödüller aldı. Aldığı ödüllerle bile lezzetlerini konuklarına biraz daha merak ettiren şefin konuğu bu sefer Sözen Group CEO’su oldu.
Guy Sayov küçük yaşlarda başlayan kariyeriyle birlikte mutfak ve restoranlarla tanıştı. Merak etti çalıştı ve çok çabaladı. İlham kaynağını aile büyüklerinden alan ve bunu her zaman diri tuttuğu kariyerinde ödüllerini de meyve dalından bir bir topladı!
Restoranında çalışanlarının 4 gün çalıştığını anlatan Guy Sayov, Gault&Millau Akademi Ödüllü 5 Toques ve Michelin yıldızlı gibi önemli ödüllere sahip oldu.
Türkiye’nin gastronomik alanda kendini tanıtmasına katkı sağlayan Gökmen Sözen, bu amaçla dünya çapında Fransız şef Guy Sayov ile Paris’te görüştü.
Sayov’un imzasıyla hazırlanan özel menü, lezzet ve görsellik açısından adeta bir şölen niteliğindeydi. Şefin özenle seçtiği malzemeler ve yaratıcı sunumları, konuk Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen’in damaklarında unutulmaz bir tat bıraktı.