Çanakkale, tarihi ve doğal güzellikleri ile her yıl milyonlarca turisti cezbeden bir şehirdir. Tarihi mekanları, doğal güzellikleri, adaları ve üzüm bağlarıyla yerli ve yabancı turistlere etkileyici v deneyimler yaşatıyor. Gault & Millau Türkiye’nin ilk edisyonunun basıldığı senede rehbere giren Çanakkale restoranları;
Caeli:
Ecabat Bölgesi’nde yer alan Caeli, lüks bağ ve sanat oteli kategorisinde hizmet veriyor. Şato tipi üretim yöntemiyle kendi bağlarında yetiştirdiği üzümlerden hazırlanan şarapları ile ziyaretçilerine gastronomi ve degüstasyon deneyimi yaşatıyor. Hem otelcilik hem bağcılık alanında hizmet veren mekan, sürdürülebilirliğe önem veriyor. Caeli Ekolojik Bahçesi’nde yetişen meyve ve sebzeler, Caeli Çiftliği’nden gelen et ve süt ürünlerin yanında günlük seçilen taze deniz ürünleri ile servis ediliyor. Gourmand Table Modern Mutfak 1 Toque ödülünü alan Caeli’de tüm duyulara hitap eden bu deneyimi yaşamanızı tavsiye ederiz.
Yalova Restaurant:
1940 yılından beri Çanakkale’nin hatırı sayılır restoranlarından biri olan Yalova Restaurant’da modern pişirme teknikleriyle taze deniz ürünleri servis ediliyor. Taze ve yerel malzeme kullanımı ile öne çıkan restoran Çanakkale’nin balıkçılık ve tarım alanındaki zenginliğini yansıtıyor. Osmanlı döneminde “Gedikli” diye anılan geleneksel meyhane kültürünü günümüze yansıtanın restoranın Bozcaada’da bir şubesi bulunuyor. Taze deniz ürünlerini ve lezzetli mezelerini tatmak için Gourmand Table Deniz Ürünleri 1 Toque ödülü alan Yalova Restaurant’ı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.