İstanbul’un gastronomi sahnesine yenilikçi ve lezzet dolu bir soluk getiren Aşeka, 100 yıllık tarihi bir binanın içerisinde, lezzet dolu bir yolculuğa çıkaran modern mutfak deneyimiyle Gault&Millau Türkiye 2024 Rehberi’nde 1 Toque ile yer aldı. Aşeka’nın yaratıcı mutfağından, şefi Ömer Akosman’ın önderliğinde, mevsimsel ve taze ürünlerden sade ama üzerine düşünülmüş tabaklar çıkıyor.
Aşeka, sarmaşık anlamıyla, farklı kültürlerin birleşimini temsil ederken, şef Ömer Akosman, her bir lezzeti özenle seçilmiş malzemelerle ve ustalıkla hazırlayarak, Aşeka’nın menüsünde benzersiz bir çeşitlilik ve lezzeti mekanın ismiyle harmanlıyor. Menü ise mevsimsel olarak değişiyor, imza başlangıçlarından ‘Balon Ekmek’ denemeye değer bir lezzet. Mutfaktan çıkan bu lezzetli tabaklara, bar bölümündeki imza kokteyller ve Türk şaraplarından oluşan bir içecek seçkisi eşlik ediyor.
Art Deco tarzında zarif dekore edilmiş bu atmosferde lezzet şölenine çıkmanızı ve Aşeka’yı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.
- Adres: Müeyyedzade, Karanlık Fırın Sok. No: 6, 34425 Beyoğlu/İstanbul
- Telefon: 0530 339 83 78