Eurexpo’da düzenlenen Bocuse d’Or’un dünya finali dün; 23 Ocak’ta Fransa’da gerçekleştirildi. Gıdadaki ana dinamikleri ve güncel trendleri desteklemeyi amaçlayan yarışmanın kazananı Şef Brian Mark Hansen öncülüğünde Danimarka oldu.
İki yılda bir düzenlenen, adını şef Paul Bocuse’den alan dünya şefler şampiyonası Bocuse d’Or Fransa’nın Lyon kentinde SIRHA Uluslararası Otel, Catering ve Gıda Ticareti Fuarı’nda gerçekleştirildi. Dünyanın en prestijli yemek pişirme yarışmalarından biri olan Bocuse d’Or dünya finalinin kazananı Danimarka oldu. Danimarka’yı gümüş madalya sahibi olan Norveç ve bronz madalya kazanan Macaristan izledi.
Fransa en iyi “Feed the Kids” menüsü ile jüri ödülünü kazanırken İsveç, En İyi Tabak ödülüne sahip oldu. Sosyal Sorumluluk Ödülü Meksika’ya giderken The Best Commis Award’u Norveç kazandı.
Bocuse d’Or Hakkında
Yenilikçi bir gastronomi yarışması olan Bocuse d’Or, 1987 yılında Paul Bocuse tarafından başlatıldı. Bocuse’un amacı büyük çaplı spor müsabakalarının gastronomi alanında bir benzerini ortaya çıkarmaktı. Dünyanın farklı yerlerinden gelen 24 genç şefe, seyircilerin önünde en iyi yemeği hazırlamaları için 5 saat 35 dakika verildi. Bu lezzetlerin hangisinin en iyisi olduğuna ünlü şeflerden oluşan jüri karar verdi.