Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberi İkinci Edisyonuyla Gastronomi Dünyasının Önde Gelen İsimlerini Ağırladı

Gastronomi kültürünü geliştirmek, yenilikçi, özgün ve sürdürülebilir bir yaklaşım benimsemek amacıyla hareket eden dünyanın en prestijli restoran derecelendirme rehberlerinden biri Gault & Millau Türkiye 2025 Rehber Ödülleri, 9 Aralık 2024 Pazartesi akşamı Çırağan Palace Kempinski’de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Türk mutfağının en saygın isimlerini bir araya getiren bu unutulmaz gecede, gastronomi dünyasının önde gelen profesyonelleri Gault & Millau ödüllerini almaya hak kazandılar ve Türk gastronomisinin uluslararası alandaki etkisi bir kez daha alkışlandı.

Sözen Group’un geçtiğimiz yıl Türkiye’ye kazandırdığı bu değerli rehber, Türkiye gastronomisini dünyaya tanıtmayı ve gastronomi sektöründeki önemli oyuncuları uluslararası alanda hak ettikleri şekilde öne çıkarmayı hedefliyor. Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberi, 280’in üzerinde mekânı şapkasıyla taçlandırarak Türk mutfağının küresel sahnede daha geniş bir yer edinmesine katkı sağlamaya devam ediyor.

Sözen Group CEO’su ve Gault & Millau Türkiye Temsilcisi Gökmen Sözen’in ev sahipliğinde gerçekleşen törende, yıl boyunca sergiledikleri üstün başarılarla gastronomi dünyasında fark yaratan restoranlar ödülleriyle buluştular. Katılımcılar, gastronomi ile sanatın buluştuğu bu unutulmaz gecede Türk mutfağının küresel sahnedeki yükselişine şahitlik ettiler.

Gecenin açılış konuşmasını Sözen Group CEO’su ve Gault & Millau Türkiye Direktörü Gökmen Sözen yaptı. Sözen, Türk gastronomisinin son yıllarda elde ettiği başarıları vurgulayarak “Bugün burada Gault&Millau Türkiye Rehberi 2025’in ikinci edisyonunu tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Gault&Millau, 55 yıllık geçmişiyle dünyanın en önemli gastronomi rehberlerinden biri olarak gastro-turizm ve gastro-diplomasiyi güçlendirirken yeme-içme sektöründe ekonomik hareketlilik yaratmaktadır. Türkiye’nin gastronomi dünyasındaki potansiyelini ortaya çıkarmak, yerel şeflerimizi ve restoranlarımızı uluslararası alanda tanıtmak amacıyla yürüttüğümüz bu çalışmalar, bu rehberin katkılarıyla daha da anlam kazanıyor. Bu yıl denetçilerimizle 10 şehirde çalıştık, özellikle başkentimiz Ankara’yı rehbere eklemekten gurur duyuyoruz. Türk gastronomisini global sahnede hak ettiği yere taşımak için Sözen Organizasyon olarak, Gastromasa İstanbul ve Londra gibi etkinliklerimizle ve Gault&Millau ile sektörümüzü daha ileriye taşımak adına adımlar atıyoruz. Ayrıca, Salon du Chocolat ve FSummit gibi önemli organizasyonlarla ülkemizin gastronomi ve ağırlama sektöründe dünya standartlarına ulaşması için çalışıyoruz. Türkiye’nin gastronomi alanındaki gelişimi ve sektörümüzün güçlenmesi için hep birlikte daha büyük başarılara ulaşacağımıza inanıyorum.” dedi.

Türk Mutfağı Küresel Sahnedeki Gücünü Pekiştirmeye Devam Ediyor
Gault & Millau Türkiye 2025 Ödül Töreni, Türk mutfağının küresel alandaki gücünü bir kez daha gözler önüne serdi. Ödül töreninde, Gault & Millau CEO’su Patrick Hayoun ise “Türk mutfağı, köklü geçmişi, zengin lezzetleri ve kültürel çeşitliliğiyle dünya gastronomi sahnesinde eşsiz bir yere sahip. Ancak bu muazzam potansiyelin uluslararası arenada hak ettiği görünürlüğe ulaşması için doğru platformların yaratılması gerekiyor. Gault&Millau olarak Türkiye’deki varlığımız, bu eksikliği gidermeye yönelik önemli bir adım. Yerel şeflerin ve restoranların uluslararası bilinirliğini artırmayı, Türk mutfağının özgünlüğünü ve derinliğini global gastronomi dünyasına tanıtmayı hedefliyoruz. Bu adımla, sadece Türk mutfağını desteklemekle kalmayacak, aynı zamanda Türkiye’nin gastronomik zenginliğini bir ilham kaynağı olarak dünya sahnesine taşıyacağız. Gault&Millau’nun Türkiye’deki çalışmaları, bu güçlü mutfak kültürünü global ölçekte hak ettiği yere taşımak için önemli bir fırsat sunuyor.” dedi.

Hayoun haricinde Gault&Millau özel gecesine Fransa Cumhurbaşkanı’nın Gastronomi ve Gıda Politikalarından Sorumlu Özel Temsilcisi Guillaume Gomez ilettiği özel videoyla ödül gecesine ilişkin değerli mesajlarını iletti. Bununla beraber Zilte Restaurant’ın sahibi ve şefi Viki Geunes gibi isimlerin yanı sıra gastronomi sektörü, uluslararası, ulusal basın, sivil toplum kuruluşları ve sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldılar. Gecede birçok farklı kategoride yüzlerce kişi ve mekân ödüllendirildi ve Gault & Millau şapkaları da sahiplerini buldu.

Bir Kültür Elçisi Olarak Türk Mutfağı Global Pazarda Dikkat Çekmeye Devam Ediyor
Gault & Millau Türkiye 2025 Ödül Töreni, Türk mutfağının sadece üstün başarılarını değil, aynı zamanda dünya çapında bir kültür elçisi olarak üstlendiği önemli rolü de kutladı. Çırağan Palace Kempisnki’nin büyüleyici atmosferinde gerçekleşen bu özel gece, Türk gastronomisinin uluslararası alanda hak ettiği yeri sağlamlaştırırken, gelecekteki başarılarına da ilham verdi. Gastronomi dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla, Türk mutfağının küresel gücü bir kez daha gözler önüne serilerek uluslararası alandaki etkisi vurgulandı. İkinci edisyonu açıklanan Gault & Millau Türkiye 2025 Rehberiyle Türk gastronomisinin yükselen yıldızları daha geniş kitlelere ulaşmaya devam ediyor.

Gault & Millau Türkiye 2025 Ödül Töreni Venue Partneri Çırağan Palace Kempinski Istanbul; Ana Partnerler Altınmarka, Jumbo, PepsiCo; Gold Partnerler Arzum, Chef Seasons, Damla Su, g2m, Nespresso, Özmen Un, Öztiryakiler, Paloma Finesse, Pernod Ricard Türkiye, Pınar, Pirge, Redbull, Schweppes, Unilever Food Solutions, Yerlim Çiftlik Ürünleri; Destekleyen Kuruluşlar TURYİD, ETÜDER, TÜROB, TTYD, TUROFED, AKTOB, TUSİD; Tekstil Partnerleri Brigma, NaraMaxx; Gala Partnerleri Havuş Lokantası, Hodan, Karaköy Güllüoğlu, Muutto Anatolian Tapas Bar, Pubinno ve İsabey Bağları & Bağevi’nin katkılarıyla gerçekleşti.

Gault&Millau’nun Sembolü Olan Şef Şapkalarının Yani Orijinal Adıyla Toque’ların Puanlamaları Ne Anlama Gelmekte?
Gault & Millau tarafından restoran ve şeflere hizmet, fiyat ve restoranın atmosferi hakkında ayrı ayrı yapılan değerlendirmelerle birlikte, yemeğin kalitesi ve lezzeti üzerinden 1 ila 20 arasında puan veriliyor. Yüksek puanlı restoranlar, puanlarının derecesine göre Gault & Millau imzası olan şef şapkalarından 1 ila 5 arasında şapka kazanıyor.

1 TOQUE – GOURMAND TABLE
Gault&Millau rehberi 1 Toque, yani ‘Gourmand Table’ kategorisiyle başlar. Bu kategori, 20 üzerinden 11 ila 12,5 arasında puan alır. Klasik ve temel teknikleri iyi kullanan, kaliteli ürünler ile hazırlanan yemekler ve özenli pişirme yöntemlerine sahip restoranlar ‘Gourmand Table’ olmaya hak kazanır.

2 TOQUES – CHEF’S TABLE
2 Toques ile ‘Chef’s Table’ olarak seçilen restoranlar 20 üzerinden 13 ila 14,5 arasında puan alır. Şefin tekniği iyi bir şekilde kullanmasıyla beraber, geleneksel veya çağdaş mutfak anlayışlarını rahatlıkla kullanabilmesi önemlidir. Bu aynı zamanda ürünlerin mükemmel şekilde pişirildiği anlamına gelir.

3 TOQUES – EXCELLENT TABLE
‘Excellent Table’ kategorisindeki restoranlar rehberde 20 üzerinden 15 ila 16,5 arasında derecelendirilir ve restoranlar 3 toques almaya hak kazanır. Bu derecelendirmede teknik beceriler ve sadelik birlikte dikkate alınırken, şefin reçete uygulamalarında mükemmellik ve kendi imzası ile hazırladığı ürünler vurgulanır.

4 TOQUES – PRESTIGIOUS TABLE
Prestigious Table unvanına yani 4 Toques’a sahip olmak için restoranın 20 üzerinden 17 ila 18,5 arasında puan alması gerekir. Bu toque’a sahip olan restoranlarda, şefin tat ve lezzet duygusunda ustalaşmasıyla beraber, istisna ürünlere dayalı bir mutfak yarattığı belirtilir.

5 TOQUES – EXCEPTIONAL TABLE
Rehberde 20 üzerinden 19 ila 19,5 arasında puan alan restoran ‘Exceptional Table’ olarak kabul edilir ve böylece, mekanlar Gault&Millau’nun gururu 5 toques’u almaya hak kazanır. Bu toque’a sahip restoranlar; unutulmaz bir yemek deneyimi yaşattığı gibi, mükemmel bir atmosfere ve benzersiz imza lezzetlere sahiptir.

GAULT & MİLLAU TÜRKİYE ÖZEL ÖDÜL KATEGORİLERİ

Gastronomi Yazarı Ödülü
Ahmet Örs
Teoman Hünal

Sektöre Katkı Sağlayanlar Ödülü
Gamze Cizreli, BigChefs Kurucusu
Ayhan Çarıkçılar, Midpoint Kurucusu
Yorgi Sabuncu, Kıyı Lokantası Kurucusu
Cüneyt Asan, Günaydın Et & Restoran Grubu Kurucu Ortağı
Vedat Başaran, Türk Mutfağı Araştırmacısı & Şefi
Barış Tansever, Sunset Grill & Bar Kurucusu

En İyi Pasta Şefi Ödülü
Malte Rohmann, Peninsula Istanbul Pastry Şefi

En İyi Çikolata Şefi Ödülü
Gamze Baş

En İyi Patisserie Mekân Ödülü
Five O’Clock, Sinem Ekşioğlu & Burak Ekşioğlu

En İyi Restoran Tasarımı Ödülü
TURK Fatih Tutak, Fatih Tutak

En İyi Tabak Tasarımı Ödülü
Serkan Aksoy, Nicole Restaurant
Ozan Kumbasar, Vino Locale

En İyi Servis Ödülü
Mikla, Cihan Çetinkaya & Rufi Yalın

Farm to Table Ödülü
OD Urla, Osman Sezener

En İyi Deniz Restoranı Ödülü
Balıkçı Kahraman, Kahraman Altun

En İyi Street Food Ödülü
Kokoreççi Asım Usta, Cihan Yılmaz
Basta, Derin Arıbaş

En İyi Brunch Mekânı Ödülü
Swissôtel the Bosphorus Istanbul, Soner Kesgin
Four Seasons Hotel Istanbul at the Bosphorus, Görkem Özkan
Çırağan Palace Kempinski Istanbul, Davut Kutllugün
Hodan, Çiğdem Seferoğlu
Çiy Restoran, Damla Uğurtaş
Lacivert Restoran, Aslı Günver
Divan Kuruçeşme, Serpil Toptaş
Beca Mutfak, Cüneyt Açık & İrem Demir & Tunahan Demir

En İyi Geleneksel Lokanta Ödülü
Töngül Pide, Nedime Töngül Akçay
Seraf Restaurant, Sinem Özler

En İyi Hospitality Ödülü
TUM/TRU Hospitality & Retail Group, Sadettin Cesur
Club Marvy, Meltem Acar

Yüzyıllık İşletmeler Ödülü
Hacı Abdullah Lokantası, Abdullah Korun
Şekerci Cafer Erol, Hakan Erol
Beyaz Fırın, Nathalie Stoyanof Suda
Yanyalı Fehmi, Ergin Sönmezler & Can Sönmezler
İmam Çağdaş, Burhan Çağdaş

En İyi Bar Ödülü
Frankie, Hakan Özkul

En İyi Miksoloji Mekânı Ödülü
Fahri Konsolos, Emir Ali Enç

En İyi Sommelier Ödülü
Maça Kızı, Vincent Lopresto adına Aret Sahakyan

Yılın Lezzet Elçisi Ödülü
Uluç Sakarya, Nazende Cadde
Süreyya Üzmez, Trilye Restaurant
Ertuğrul Sürgit, Yalova Restaurant
İbrahim Tuna & Emrah Coşkun, Fauna

En İyi Sürdürülebilirlik Ödülü
Telezzüz, Bahtiyar Büyükduman
Teruar Urla, Osman Serdaroğlu
Apartıman Yeniköy, Burçak Kazdal

En İyi Butik Otel Oteli
Museum Hotel, Tolga Tosun

En İyi Resort Oteli
Hillside, Ceyda Abik

En İyi Şehir Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü
Akra Hotels, Gökhan Polat

En İyi Resort Oteli Food & Beverage Başarı Ödülü
Maxx Royal Resorts, Naoki Katori

En İyi Outside Catering Ödülü
D-ream, Alper Önder

En İyi Banket Ödülü
Çırağan Palaca Kempisnki, Ralph Radtke

Mutfak Kültürü Ödülü
Murat Deniz Temel, Alaf

Onur Ödülü
Gazi Akyol, Sunset Grill & Bar

En Genç Şef Ödülü
Serkan Anavatan

Uluslararası Marka Ödülü
Sakhalin İstanbul, Vladimir Mukhin

En İyi Uluslararası Başarılı Şef Ödülü
Maksut Aşkar

En İyi Şef ÖdülüTutak
Fatih Tutak, TURK Fatih

1 TOQUE-GOURMAND TABLE

TRADITIONAL CUISINE

ANTALYA

Parlak Restaurant-Güray Parlak-11,2/20

Şişçi Volkan-İlhan Özgür-11,2/20

Zaruri Meyhane-Cengiz Haydar Barut-11/20

BALIKESİR

Cumhuriyet Lokantası-Mehmet Ali Gökaslan-11,2/20

BODRUM, MUĞLA

Kısmet Lokantası-Orhan Dumanlı-11,5/20

GAZİANTEP

Hışvahan-Mine Özmen-11,5/20

İmam Çağdaş-Burhan Çağdaş-12,5/20

Mutfak Sanatları Merkezi-Doğa Çitçi-12,5/20

Orkide-Mustafa Özgüler-11,2/20

İSTANBUL

Adana Ocakbaşı-Gürkan Ezer-11,2/20

Ahmet Ustam Ocakbaşı-Ahmet Karoğlu-12,5/20

Agora Meyhanesi-Ahmet Arı-11,2/20

Aheste Pera-Didem Çetin-12/20

Akbabalı Meyhane-Muhammet Çötür-11,2/20

Ali Ocakbaşı-Erkan Kalkan-11,5/20

Borsa Restaurant-Bilal Karakurt-12,5/20

Buselik Meyhane-Tünel-Ceyda Baza-11,2/20

Deraliye Ottoman Restaurant-Necati Yılmaz-11,5/20

Develi1912 Samatya-Nuri Develi-12/20

Giritli Restoran-Hayrullah Atıgan-11,2/20

Güney Lokantası-Metin Güney-11,2/20

Güzelburç Antakya-Jale Balcı-11,5/20

Hacı Abdullah Lokantası-Abdullah Korun-11,5/20

Hamdi Restaurant-Eminönü-Hamdi Arpacı-11,5/20

Havuş Lokantası-Ömür Akkor-12,5/20

Hayvore-Ayşe Banu Tağcı-12,5/20

Hünkâr Lokantası-Ufuk Ügümü-11,2/20

Hüsrev Lokantaları-Esra Hüsrev-11,2/20

Kanaat Lokantası-Bahadır Kargılı-11,5/20

Karaköy Lokantası-Asu Kurt-12,5/20

Kaşıbeyaz Florya-Simay Kaşıbeyaz-11,2/20

Kör Agop Restaurant-Muammer Temiz-11,2/20

Liman Lokantası-Murat Alan-12/20

Lokanta 1741-Durukan Özgen-12,5/20

Madam Despina-Ali Tekin-11,5/20

Mahir Lokantası-Mahir Nazlıcan-12/20

Matbah Restaurant-Kadir Yılmaz-11,5/20

Mükellef Karaköy-Arda Türkmen-12/20

Nazende Cadde-Uluç Sakarya-12,5/20

Nato Lokantası-Mevlüt Öztürk-11,2/20

Pandeli Restaurant-Abdullah Sevim, Nuri Özdemir-12,5/20

Sade Beş Denizler-Deniz Şahin-12/20

Sahan Restoran-Ataşehir-Tahir Tekin Öztan-11,2/20

Sayfiye Et & Kebap-Erhan Ece-11,2/20

Sıralı Kebap Etiler-Murat Çelik-11,2/20

Tatbak-Fatih Katıkçı-11,5/20

Tershane Karaköy-Vedat Başaran-12,5/20

Yanyalı Fehmi Lokantası-Ergin Sönmezler, Can Sönmezler-12/20

Yediden Restaurant-Tayfun Fidan-12/20

Zennup1844-Gürkan Kaya-11,5/20

Zübeyir Ocakbaşı-Hamit Ertaş-12,5/20

İZMİR

Beğendik Abi-Handan Kaygusuzer-12/20

Kaplan Dağ Restoran-Lütfi Çakır, Deniz Çakır-11,2/20

Töngül Pide-Nedime Töngül Akçay-11,5/20

MODERN CUISINE

ANKARA

Aruni Restaurant & Bar-Zeki Açıköz-11,5/20

AYVALIK, BALIKESİR

Ayna Restaurant-Nihal Sayın, Ezgi Güven-12,5/20

BODRUM, MUĞLA

Dereköy Lokantası-Zişan Altıncaba-12,5/20

Malva Restaurant & Cocktail Bar-Gürkan Tümsek-12/20

Onno Grill & Bar-Yusuf Özyürek-12/20

Scorpios Bodrum-Mürşit Göksüzoğlu-12,5/20

The Galliard Cove House-Muharrem Tenekeci-11,2/20

The Red Balloon Yalıkavak-Ulaş Durmaz-11,5/20

Tuti-Hakan Süve-12/20

FETHİYE, MUĞLA

Yazz Restaurant-Gökçen Yıldırım-11,5/20

ÇANAKKALE

Caeli-Celal Gürkan Yılmaz-11,2/20

Asmadan-Mehmet Agah Şahin-11,5/20

İSTANBUL

29-Fırat Yakut-12/20

Aşeka-Ömer Akosman-11,2/20

Atölye Restaurant-Zafer Aydemir-11,5/20

Backyard-Buse Bulut-11,2/20

Bardot-Fatih Günışık-12/20

Basta! Neo Bistro-Derin Arıbaş-12,5/20

Batard-Cihan Kıpçak-12,5/20

Beca Mutfak-Cüneyt Açık, İrem Demir, Tunahan Demir-11,5/20

Beymen Brasserie-Mert Şeran-11,2/20

Bistro 33-Erhan Özben-11,2/20

Cantinery Zorlu-Ertuğrul Halal-12/20

Feriye-Birkan Erköylü-11,5/20

Gou Society-Tolga Hellaç-11,5/20

Gram-Fatih Özçelik-11,2/20

Gün Lokantası-Kerem Küçükkınacı-11,2/20

Günaydın Etiler-Cüneyt Asan-12,5/20

Karaköy Gümrük-Canan Çınar Bozacı-11,5/20

Kubbeli Lounge-Uğur Alparslan-11,5/20

Octo-Şafak Erten-12,5/20

Okra İstanbul-Mert Yalçıner-12,5/20

Parlé-Sadık Ilgaz-11,5/20

Ruby İstanbul-Bayram Çolak-11,5/20

St. Regis Brasserie-Şevket Cihan-11,2/20

Strada-Ahmet Eren Gencer, Doruk Turanlı-11,2/20

The Red Balloon-Ulaş Durmaz-12,5/20

Vakko Nişantaşı-Hüseyin Vural-12,5/20

Vogue Restaurant & Bar-Musa Ay, Muhammed Polat-11,5/20

Zaaf İstanbul-Aras Çetin-11,5/20

İZMİR

Balmumu Dükkân Lokanta-Didem Böler-12,5/20

Eşlikçi-Can Doğan-11,2/20

Gia Urla-Ahmet Görgüç-12/20

Gula Urla-Cemal Yıldırım-11,2/20

Hiç Lokanta-Sefa Birinci, Gamze Yenilmez-12,5/20

Hus Şarapçılık-Nur Özcan, Efe Özbaş, Doğukan Buyruk-11,5/20

İsabey Bağları & Bağevi Restaurant-Kansu Emre Gezer-11,2/20

Kürkçü Dükkânı-Gökhan Başeğmez-12/20

Manej Urla-Can Ceylan-11,2/20

Momo Çeşme-Mert Şeran-12/20

Scappi-Erkan Özdemir-11,2/20

Seçkin Et & Steakhouse-Seçkin Aysal-11,5/20

NEVŞEHİR

Lil’a Restaurant By Museum Hotel-Saygın Sesli-11,2/20

Revithia-Duran Özdemir-12/20

INTERNATIONAL CUISINE

ANTALYA

Asil-Fadi Hamzeh-11,5/20

Asmani-Mesut Yıldırım-11,8/20

Karma Restaurant & Night Club-Mahmut Gökkaya-12/20

Nemo Restaurant & Lounge-Jose Lino-12,5/20

Seraser Fine Dining Restaurant-Özgür Tankut-11,5/20

BODRUM, MUĞLA

Caviar Kaspia-Melih Ermutlu-12/20

Hakkasan Bodrum-Nicky Tan-12/20

Oro by Alfredo Russo-Alfredo Russo-12/20

The Club Restaurant & Bar-İbrahim Sarpkaya-11,5/20

İSTANBUL

16 Roof-Volkan Gür-11,5/20

360 İstanbul-Hakan Demirdaş-11,2/20

Aida-Vino E Cucina-Valentino Salvi-12/20

Akira Back-Sungmo Lee, Fatih Alkan-12/20

Banyan-Fikret Demirağ, Arifhan Kanlı-12,5/20

Baylan İstanbul 1923-Tim Briggs-12,5/20

Cecconi’s Istanbul-Özgür Önol-12/20

Cova İstanbul-Şenol Dikyar-11,2/20

Çok Çok Thai-Nutjarin Plasri-11,2/20

Da Mario Ristorante & Pizzeria-Emre Koyucan-12,5/20

Da Vittorio Ristorante Italiano-Vittorio Sindoni-11,5/20

Dragon Restaurant Hilton-Ergün Yücebıyık-12,5/20

Fauchon Paris Zorlu Center-Cansu Gülerer-11,2/20

Frankie-Aykut Doğanok-12,5/20

Galeyan Restaurant-Özge Coşkun, Tamer Gündoğan-11,5/20

Gina Kanyon-Sadi Dursun-11,5/20

Il Cortile Ristorante Pizzeria-Nihat Sancar-11,5/20

İnari Piku Etiler-Korhan Gülsoy-12/20

İsokyo-Okan Aydemir-11,2/20

Kaen Sushi-Alper Korkmaz-11,2/20

La Boom-Mert Özsarıkaya, Cihan Yalçın-11,2/20

Maderia Sushi Bar-Burak Balcı-11,2/20

Madhu’s İstanbul-Yüksel Yılmaz-12/20

Maromi İstanbul-Kenji Kume-11,2/20

Masa Restaurant-Yılmaz Çelik-12/20

Monteverdi Ristorante-Onur Yenice, Nicole Scandella-11,5/20

Morini-Yaprak Baltacı-12/20

Nappo Pizza-Özgür Kılınçlar-11,5/20

Neni Brasserie-Mustafa Taşan, Ayhan Güneş-11,2/20

Nobu İstanbul-Celestin Gaty-11,5/20

Noir Suadiye- Erkan Demirci, Tuğhan Söztutar-11,2/20

Novikov İstanbul Restaurant & Bar-Marti Pineda-12/20

Oceanic Acarkent-Ercan Yılmaz-12/20

Paper Moon-Hikmet Genç-12,5/20

Petra Roasting Co.-İpek Mutlu-11,2/20

Pizza Emirgan-Umut Evirgen, Muharrem Gülen-11,2/20

ROKA İstanbul-Suna Hakyemez-12,5/20

Shang Palace-Gionvanni Terracciano, Lu Cheng-11,2/20

Spago İstanbul-Deniz Otuk-12/20

Sushi Manga-Jay Manuel, Erdi Öztürk-11,5/20

TAS Ramen & Sushi Bar-Caner Demiray-11,2/20

Toro Latin Gastro Bar-Turgut Ay-11,2/20

Trattoria La Scarpetta-Ömer Büber-12,5/20

Udonya Japanese Restaurant-Mustafa Coşkun-11,2/20

Zuma Restaurant-Emrah Orak-12,5/20

İZMİR

Barba Sushi-Defne Şengül-11,2/20

Buono Italiano-Cristina Bowerman-12/20

Casa Regina-Ece Garip-11,2/20

Roku Omakase Urla-Barlas Günebak-12/20

NEVŞEHİR

Zeferan Restaurant Cappadocia-Aygün Baş-11,2/20

CHEF RESTAURANT

ANKARA

Alma Table-Tuna Yüzüak, Arhan Karaca-11,5/20

ANTALYA

Chayote Chef Restaurant-Tuncay Gülcü-11,2/20

Capra Çukurbağ-Serra Beklen-11/20

The Rabbit Hole Restaurant-Mehmet Ali Börtücene-12/20

Seasons Restaurant by Mutlu Şevket Yılmaz-Mutlu Şevket Yılmaz-12/20

AYDIN

Çiy Restaurant-Damla Uğurtaş-12,5/20

BODRUM, MUĞLA

Tuzz Restaurant-Nilay Lale-12,5/20

İSTANBUL

7 Mila Restaurant-Selen Mağzalcıoğlu-11,2/20

Aila Restaurant-Kemal Can Yurttaş-12,5/20

Araf İstanbul-Kenan Çetinkaya, Pınar Korgan Çetinkaya-11,2/20

Bi Nevi Deli-Burak Doğan, Merve Kayatuzu- 11,2/20

Cuma-Banu Tiryakioğlu-12,5/20

Grandma’s Wonderland-THE BARN-Buğra Özdemir-11,5/20

Herise İstanbul-Bahadır Boğatır, Asude Akınlı Boğatır-12,5/20

Hodan-Çiğdem Seferoğlu-12,5/20

Lokanta Göktürk-Muhsin Ertürk-12,5/20

Lokanta Limu-Sara Tabrizi-12/20

Mabou Restaurant-Cem Ekşi-11,2/20

Markus Restaurant-Sinan Büdeyri-12,5/20

Muutto Anatolian Tapas Bar-Umut Karakuş-12/20

MYK Restoran-Mehmet Yalçınkaya-12/20

Ocak-Ömer Bozyap-12,5/20

Restoran Modern-Tuğçe Mirza-12,5/20

Smelt & Co-Samet Güneş-12,5/20

Şans Restaurant-Rudolf G.P.M. Van Nunen-12,5/20

İZMİR

Amavi-Ahmet Can Aras, Müge Çalışkan-12,5/20

SEA FOOD

ANKARA

Kalbur Balık Restaurant-Mehmet Tekmen-12,2/20

Trilye-Süreyya Üzmez-12,5/20

ANTALYA

Göz Balık-Necati Doğrusoy-12/20

İskele Restaurant-Tahsin Fettahoğlu-11,2/20

Lara Balık-Erdal Atılgan-11,5/20

AYDIN

Bottarga Restaurant-Cengiz Taner-11,2/20

AYVALIK, BALIKESİR

Bay Nihat-Volkan Bekit-11,5/20

Teo’s Restaurant-Kayhan Ezer-11,5/20

BODRUM, MUĞLA

Eskiyer Restaurant-Erkan Özçelik-11,5/20

Memedof-Burhan Sütçü-12/20

Mimoza Gümüşlük Restaurant-Fikret Alphan-12/20

Orfoz Restaurant Bodrum-Çağrı Bozçağa, Çağlar Bozçağa-12,5/20

Sait Restoran-Hikmet Hasçelik-12/20

ÇANAKKALE

Yalova Restaurant-Ertuğrul Sürgit-12,5/20

İSTANBUL

Arnavutköy Balıkçısı-Mahmut Cansever-11,5/20

Balat Sahil Restoran-Mustafa Akdemir-11,2/20

Bebek Balıkçısı-Zeynep Petek Dursun-12/20

Calipso Fish Restaurant-Hakan Veli Şahin & Ziya Kaçar-12,5/20

Del Mare-Serkan Pakkan-11,2/20

Lacivert Restaurant-Rüştü Öztürk-11,5/20

Park Fora Balık Restaurant-Musa Değirmenci-12/20

Suna’nın Yeri-Ali Can Koç-11,2/20

Uskumru Restaurant-Burak Kılıç-11,5/20

Villa Bosphorus-Halil Can Askeroğlu-11,2/20

Yeniköy Balıkçısı-Kaan Kayhan-11,5/20

Yüksel Balık-Yüksel Karakış-12,5/20

BAR

İSTANBUL

Alexandra Cocktail Bar-Talat Arslan-12/20

Allen Kitchen & Cocktail-Emrah Camekan-11,2/20

Ernest’s Bar-Murat Ayaz-11,2/20

Foxy Nişantaşı-Ramazan Kurt-11,2/20

Goose No.25-Umut Duygu, Serhan Akıncı-11,2/20

Mathilda’s Cocktail Bar-Vedat Akar-12/20

Mikla Bar-İsmail Mutlu-12/20

Olden 1772-Aykut Can Akın-12,5/20

Topside Bar-Gökhan Herkiloğlu-11,5/20

Zihni Bar-Aydın Ağaç-11,2/20

STREET FOOD

BALIKESİR

Aslanboğa Kokoreç-Erdal Aslanboğa-11,2/20

İSTANBUL

Banko Burger-Bora Bozankaya-11,2/20

Basta! Street Food-Derin Arıbaş-12,5/20

Bronco-İsmet Saz-11,2/20

White Burger-Serhat Doğramacı-12/20

Zula İstanbul-Cihan Kıpçak-12,5/20

İZMİR

Kokoreççi Asım Usta-Cihan Yılmaz-12/20

Söğüşçüm-Ersin İnceoğlu-11,2/20

2 TOQUES-CHEF’S TABLE

BODRUM, MUĞLA

Ayla by Aret Sahakyan-Aret Sahakyan-14,5/20

MYK Denizden Bodrum-Mehmet Yalçınkaya-14,5/20

Kitchen Bodrum by Osman Sezener-Osman Sezener-14,5/20

Lucca by the Sea-Tuncay Uçar-13/20

Maça Kızı-Aret Sahakyan-14,5/20

MARMARİS, MUĞLA

Divia by Maksut Aşkar-Maksut Aşkar-13/20

İSTANBUL

Alaf-Murat Deniz Temel-14,5/20

Apartıman Yeniköy-Burçak Kazdal-13/20

Avlu Restaurant-Özgür Üstün-13/20

Azur-Mert Şeran-13/20

Balıkçı Kahraman-Kahraman Altun-13/20

Beyti-Beyti Güler-13/20

Biz İstanbul-Savaş Aydemir-13/20

Chalet-Soner Kesgin-13/20

Çok Çok Pera-Nutjarin Plasri-13/20

Efendy İstanbul-Somer Sivrioğlu-14/20

Fahri Konsolos-Emir Ali Enç-14/20

Fauna-İbrahim Tuna, Emrah Coşkun-13/20

Five O’Clock-Sinem Ekşioğlu, Burak Ekşioğlu-13/20

Frankie Bar-Hakan Özkul-13/20

Kıyı Balık Restaurant-Yorgi Sabuncu-13/20

Lokanta by Divan İstanbul-Volkan Arık-14,5/20

Mürver-Mevlüt Özkaya-14/20

Sakhalin İstanbul-Vladimir Mukhin-14,5/20

Seraf Restaurant-Sinem Özler-13,5/20

Sunset Grill & Bar-Barış Tansever, Marios Tsouris-14/20

Telezzüz-Bahtiyar Büyükduman-13/20

Terrazza Italia-Claudio Chinali-13/20

The Townhouse-Kerem Canatar-13,5/20

İZMİR

Filo D’Olio-Danilo Zanna-13/20

Horasan Balık Çeşme-Ahmet Horasan-13/20

NEVŞEHİR

Nahita-Mevlüt Gülgün-14/20

Reserved Restaurant-Mehmet Gök-13,5/20

3 TOQUES-EXCELLENT TABLE

ANTALYA

7Mehmet-Mehmet Akdağ-15/20

İSTANBUL

AQUA-Görkem Özkan-15/20

Araka-Pınar Taşdemir-15/20

Arkestra-Cenk Debensason-15,5/20

Casa Lavanda-Emre Şen, Ekin Şen-15,5/20

Gallada-Özgür Taylan Yücel-15/20

Mikla-Cihan Çetinkaya-15,5/20

Nicole Restaurant-Serkan Aksoy-15/20

Sankai by Nagaya-Yoshizumi Nagaya-15/20

Tuğra Restaurant-Emre İnanır-15/20

İZMİR

Narimor Urla-Atilla Heilbronn-15,5/20

OD Urla-Osman Sezener-16/20

Teruar Urla-Osman Serdaroğlu, Ezgi Serdaroğlu-16/20

Vino Locale-Ozan Kumbasar-15,5/20

4 TOQUES-PRESTIGIOUS TABLE

İSTANBUL

Neolokal-Maksut Aşkar-17,5/20

TURK Fatih Tutak-Fatih Tutak-18,5/20

Leave A Reply

Navigate