Anadolu Yakası’nın öne çıkan kokteyl destinasyonlarından biri olan Mathilda’s Cocktail Bar, 2019 yılında kapılarını açtı. Bu özgün mekan, yaratıcı içecekleri ve sıcak atmosferiyle misafirlerini kendine hayran bırakıyor. Menüsünde hem alkollü hem de alkolsüz seçenekler sunan Mathilda’s, mevsimlik ve taze malzemelerle hazırlanan kokteylleriyle dikkat çekiyor.
Mathilda’s, sürdürülebilirlik konusunda sergilediği hassasiyetle çevre dostu malzemeler kullanmaya özen gösteriyor. Bu yaklaşımı sayesinde karbon ayak izini minimize ediyor ve ekolojik dengeleri gözetiyor. Mekanın iç tasarımı, minimalist zarafetiyle misafirlerine huzur veren bir atmosfer sunarken, akşam saatlerinde mekân daha da canlı bir hale geliyor. Öğleden sonra, yaratıcı kokteyllerle eşleşen tapas ve casual dining tabaklarıyla ziyaretçilerini ağırlayan Mathilda’s, her bir ziyaretini hem göz alıcı hem de damak zevkine hitap eden bir deneyime dönüştürüyor.
Vedat Bey, içeceklerin kalitesini artırmak için freeze drying, dehidrasyon, sous vide, airs and foam, nitro ve CO2, distilasyon, clarification, fat washing ve infusion gibi modern teknikler kullanıyor. Bu teknikler, içeceklerin renk, tat ve asidite dengesini mükemmelleştirirken, görsel açıdan da etkileyici bir sunum sağlıyor.