Araka, Yeniköy İstanbul’da bulunan ve 2017 yılından beri lezzet tutkunlarını ağırlayan bir şef restoranı. Başarılı şef Zeynep Pınar Taşdemir’in imzasını taşıyan Araka, modern Türk mutfağına özgün bir yorum getiriyor ve mevsimsel ürünlerin öne çıktığı, yaratıcı tabaklar sunuyor.
Araka’nın mutfağı, mevsimsel ve yerel ürünlere odaklanıyor. Şef Taşdemir, menüsünü oluştururken Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen en taze ve lezzetli malzemeleri kullanıyor. Bu malzemeler, şefin yaratıcı bakış açısıyla özgün lezzetlere dönüşüyor.
Menüde sebze ve otlara özel bir yer veriliyor. Şef Taşdemir, sebzelerin ve otların doğal lezzetlerini ön plana çıkaran ve onları farklı tekniklerle yorumlayan tabaklar hazırlıyor. Menüdeki bazı lezzetler arasında; zeytinyağlılar, salamura sebzeler ve taze balıklar yer alıyor. Et ve deniz ürünleri sebzelerle ustalıkla harmanlanarak lezzetli ve doyurucu tabaklar sunuluyor. Başlangıçlardan özellikle Salatalıklı Levrek Ceviche misafirlerin gözdesi arasında bulunuyor.
Yaratıcı tabakları ve samimi atmosferi ile Gault&Millau Türkiye 2024 Rehberi’ne 2 Toque ile giren Araka’yı deneyimlemenizi tavsiye ederiz.