İstanbul’un öne çıkan otellerinden The Ritz Carlton bünyesinde yer alan Anadolu lezzetlerini restoran Atölye ve Japon-Peru mutfağı ile beğeni toplayan Nobu İstanbul Gault&Millau Türkiye Rehberi’nin birinci edisyonunda yer aldı.
Konaklama ve Gastronomi Kalitesinin Aynı Çatı Altında Buluşması
İstanbul’daki seçkin oteller arasında yerini alan The Ritz Carlton iki ayrı konseptte hizmet veren restoranları Atölye ve Nobu aldığı Gourmand Table 1 Toque ile Gault&Millau 2024 Türkiye Rehberi’ne girmeye hak kazandı.
İstanbul’un muhteşem boğaz manzarası başında konumlanan Atölye yerel anadolu mutfağından seçkileri misafirlerine sunuyor. Yerel üreticilerden temin edilen mevsimin öne çıkan lezzetlerinin doğudan batıya güneyden kuzeye Türkiye’nin orijinal reçeteleriyle hazırlandığı ve Atölye yorumuyla detaylandırıldığı lezzetler ödüle layık görüldü. Gault & Millau 2024 Türkiye Rehberi’nde 11.5/20 puan ile 1 Toque kazanan Atölye’ninbaşında Chef de Cuisine Zafer Aydemir var.
Boğaz’ın panoramik manzarasıile misafirlerini karşılayan Nobu, Japon kültürünün esintilerini şık bir atmosferle birleştiriyor. Başta Yellowtail Jalapeno, New Style Sashimi, Black Cod Miso, Rock Shrimp Tempura gibi ilham veren lezzetlerin öne çıktığı restoran, yıl boyunca sunduğu omakase menüleriyle yenilikçi ruhunu daima sürdürüyor. Japon-Peru mutfağının en iyi lezzetlerini bir araya getiren Nobu Istanbul, 11.5/20 puanla 1 Toque kazandı. Head Chef Celestin Gaty’nin yorumuyla hazırladığı klasiklerin yanı sıra, lokal detaylarla harmanlanmış ikonik tabakalarını da misafirleriyle buluşturuyor.